Preguntes sobre tractat civil

8 May
  1. En aquest fragment l’autor ens comenta la visió del seu model de la societat, on està formada per uns legisladors que siguin capaços de fonamentar les lleis i establir ordre en la societat. També explica com els els ciutadans tenen el dret i l’obligació de treure el poder a aquells legisladors que no actuïn a favor de la societat.
  2. poder legislatiu: és la part del govern capaç de fer i modificar lleis. Estat de guerra: quan algú actua en contra dels drets bàsics dels membres de la societat.
  3. En aquest text que fa referència al Segon tractat sobre el govern civil del britànic John Locke,  parla de la transgressió de les lleis per part dels representants del govern dins de l’estat civil. S’ha d’observar com Locke fomenta un model de societat, basat a abandonar l’estat natural, que és on prèviament ens trobem abans de fonamentar el pacte social, i per tant, arribar després d’abandonar l’estat de natura a un pacte civil per tal d’establir un ordre social adequat a tots els membres de la societat. Locke ens explica en la seva teoria, com quan formulem aquest contracte social, no perdem els nostres drets, sinó que els cedim per aconseguir una equitació en la repartició de béns i drets. El seu poder polític cedeix uns drets o privilegis als representats del poder, com per exemple el poder legislatiu, de manera que aquest, ara anomenat legislador, ens ha de partir amb un compromís amb la societat, de manera que realitzi les seves funcions sempre mirant-ne el bé social, i sempre complint les lleis.

  4. Es pot comparar amb Hobbes que afirmava que el contracte social es donava per seguretat,  i d’aquesta manera en crear el pacte social es propaga la seguretat i la vigilància a partir d’una cessió de les llibertats a un únic representant, com en el seu moment era el monarca, qui tenia un poder absolut proporcionant una seguretat als membres de la societat. També amb Robert Filmer, on aquest deia que els reis eren fills d’Adán, creia en els descendents i havien de ser reis per sang, mentres Locke creu que el que està al poder ha de ser una persona que fasi las coses bé i faci el millor per el seu poble. També amb Mill on bàsicament vol implantar una societat nova semblant a la de Locke, sense dictadures i amb democràcia.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: