Capacitat innata

2 Mar

IDEES PRINCIPALS
Aquest fragment de Locke ens parla sobre l’origen de les nostres impressions. Compara la composició de les idees innates que defensen els racionalistes amb l’afirmació que les idees naturalment impreses són fruit de les aprehensions al llarg de la vida i que no tindria cap sentit que estiguessin impreses en l’esperit, car no són universals per a tothom: no ho són per als nens petits, ni tampoc per als ignorants sempre i quan no se’ls ensenyi tal idea.

TÍTOL
La capacitat és innata

ANÀLISI
Locke introdueix aquest fragment afirmant que no hi ha cap principi que ens vingui de forma innata, ja que no trobaríem un sol principi que fos universal per a tothom. Locke és un filòsof empirista i com a tal defensa que tot el que podem conèixer i percebre ens ve donat dels sentits. D’alguna manera estem sotmesos als nostres sentits, ens enganyin o no. Per arribar a aquesta conclusió, l’autor discuteix que no és tangible tenir idees impreses en l’ànima sense tenir-ne consciència, perquè això es redueix a tenir una idea nul•la, que a la vegada es tradueix a haver de conèixer per mitjà dels sentits.

L’autor al final fa una distinció entre les idees innates i les que provenen de l’experiència tot indicant que forçosament els principis o estan impresos en l’esperit o no, i per tant han d’integrar-se en la ment al llarg del temps. I com que és evident que hi ha persones que no coincideixen en determinades idees i que per tant no existeixen els principis universals, cal afirmar que l’objecte de la ment i el seu coneixement són a posteriori i que varien en funció del temps.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: