Demostració existència de Déu.

1 Feb

IDEES PRINCIPALS
Descartes reflexiona sobre l’existència de Déu. Per ell Déu és una substància eterna, infinita, immutable… Dedueix que ha d’existir  ja que un ésser mortal mai podria assumir totes aquelles característiques  que van més enllà de la seva naturalesa. A menys que, com afirma Descartes, hagin estat imposades prèviament per una substància infinita i independent.

TÍTOL
Demostració de l’existència de Déu.

ANÀLISI
En aquest fragment de Descartes, ell parteix de la idea que Déu és omniscient, immutable i etern a l’hora de determinar la seva existència. Això és perquè ha perviscut al llarg del temps. També afirma el filòsof francés que ha creat totes les coses que formen part del món independentmen de la seva existència.
Descartes fa el següent pensament: Totes les persones coneixem el que està en canvi, el que es crea i seguidament deixa d’existir. També reconeixem la impertorbabilitat i l’eternitat quan parlem d’elles, però cap de nosaltres les pot concebre. Això és perquè no formen part del que som. Per tant, l’autor afirma que si tenim consciència que el que és infinit i immutable existeix és perquè una altra substància independent a nosaltres ens ha permès de conèixer-les, i això significa que ens ha creat amb elles. I Descartes reconeix la única substància capaç de ser eterna, immutable i independent, com Déu.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: