Activitat 29

27 May

Diferents teories de la moral

Aquest es una adapatació de Adela Cortina , en Alianza y Contrato. Adela Cortina es una filosòfa espanyola , valenciana. Va guanyar el premi Internacional de Ensayos Jovellanos 2007. Es catedràtica de ètica de la Universitat de Valencia i directora de la ETNOR. També hem de destacar a una filosòfa i psicològica americana , Carol Gilligan

Idees principals: El text parla de que existeixen dues veus de la moral diferents , el llenguatge de la justícia ( llenguatge masculí) i la lògica de l’atenció ( llenguatge femení ). Es pot comparar una lògica i l’altre on podem veure quins valors es valoren en cadascun d’ells.

Comentari: Aquest text de Adela Cortina ens diu inicialment que existeixen dues veus , el llenguatge femení i el llenguatge masculí on es veu un punt de mira d’una situació determinada de veure les relacions ja creades. Finalment , compara una lògica amb una altre , és a dir , la femenina amb la masculina o el llenguatge de la justícia amb la lògica de atenció, on es pot veure clarament quins valors es valoren en cadascun d’ells.

 

filosofia

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: